Τη Δευτέρα 13/11/2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές/-τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το σχολείο μας φιλοξένησε την κ. Χαραλαμπίδη-Σουκιούρογλου, τον κ. Σουκιούρογλου, οι οποίοι είναι στελέχη της ΜΚΟ “Σταυροδρόμι”.

Το “Σταυροδρόμι” είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία αλληλεγγύης με βασικό στόχο να απαλύνει τον πόνο του συνανθρώπου μας. Απευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες αποκλεισμένες, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής υποστήριξης. Κύριο μέλημα του οργανισμού είναι η υλική και πνευματική υποστήριξη που συμβάλλει ώστε κάθε άνθρωπος να “σταθεί στα πόδια του” και να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό και την οικογένειά του. Μεγάλη βοήθεια προσφέρει η εταιρεία στους πρόσφυγες με παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

Οι προαναφερόμενοι με τη συνοδεία του Τζαφάρ και του Κούρου, δύο προσφύγων, κατάφεραν να παρουσιάσουν με μοναδικό τρόπο το προσφυγικό ζήτημα και τις διαστάσεις που αυτό έχει για τη χώρα μας και τη ζωή του καθενός. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση της κ. Χαραλαμπίδη-Σουκιούρογλου και τις μαρτυρίες των δύο προσφύγων, οι οποίοι μετέφεραν τις εμπειρίες από τη δικιά τους περιπέτεια. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους μαθητές/τριές μας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους επί δύο (2) διδακτικές ώρες.

Εκφράζουμε δημόσια τις θερμότατες ευχαριστίες μας στους ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί μας από το “Σταυροδρόμι”, καθώς με την παρουσία τους στο σχολείο μας έδωσαν στα παιδιά μας ένα “μάθημα ζωής”.