Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν χωρίς δική μας υπαιτιότητα δεν πραγματοποιήθηκε η εκδρομή, η οποία είχε προγραμματιστεί από 4/2/2019 έως και 8/2/2019 στο Στρασβούργο της Γαλλίας και τις Βρυξέλλες του Βελγίου.Το πρόβλημα, το οποίο οδήγησε στην μη πραγματοποίηση της εκδρομής σχετίζεται με τη μετακίνηση των εκδρομέων μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η μετακίνηση των 46 μαθητών/τριών και των 4 συνοδών θα πραγματοποιούνταν με την πτήση της Aegean A3 830 με αναχώρηση από Αθήνα στις 08.25΄ και η επιστροφή από Φρανκφούρτη με την πτήση Α3 833 με αναχώρηση από Φρανκφούρτη στις 18.00΄.

Ωστόσο λίγες ώρες πριν από την πραγματοποίηση της εκδρομής και συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου (12.31΄) υπήρξε η ενημέρωση ότι η πτήση της αναχώρησης άλλαξε και θα πραγματοποιηθεί ως εξής: με άλλη αεροπορική εταιρεία (Turkish airlines) μέσω Κων/πολης, με αναχώρηση από Αθήνα στις 5.35΄ και άφιξη στην Κωνσταντινούπολη στις 8.00΄ τοπική ώρα και στη συνέχεια με αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη στις 9.15΄ και άφιξη στη Φρανκφούρτη στις 10.40΄. Η αλλαγή αυτή έθιγε το πρόγραμμα της εκδρομής και οδήγησε τους συμμετέχοντες σε αναστάσωση προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οικογενειών των μαθητών του σχολείου μας.

Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχε η δυνατότητα παροχής κωδικού/κωδικών κράτησης των αεροπορικών εισιτηρίων επιστροφής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και αγανάκτησης. Σημειώνουμε μάλιστα ότι το σχολείο ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις, οι οποίες προκύπτουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό για την καταβολή των προσυμφωνημένων δόσεων και γενικότερα ανταποκρίθηκε άμεσα και έγκαιρα για την παροχή όλων των στοιχείων που ζητήθηκαν.

Κατόπιν της προαναφερθείσης κατάστασης η εκδρομή δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθεί, αφού υπήρξε απόκλιση από το πρόγραμμα που είχε κατατεθεί στη Δ.Δ.Ε. Αν. Αττικής (πράξη 34/7-12-2018 του Συλλόγου καθηγητών) και πήρε έγκριση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης Αττικής με αρ. Πρωτ. 1156/25-01-2019. Το τουριστικό γραφείο, μέσω του εκπροσώπου του δηλώνει αρχικά προφορικά και αναμένεται να δεσμευτεί γραπτά μέσω επιστολής ότι θα επιστρέψει στο ακέραιο το χρηματικό ποσό που έχει καταβληθεί έως σήμερα ως αντίτιμο για την πραγματοποίηση της εκδρομής.