ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
31.10.2017333 |
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας!

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην υποδομή και λειτουργία του σχολείου μας άλλα και σε γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα.

Καλή πλοήγηση!

  Ακολουθήστε μας στο facebook (1o GEL Koropiou)για να μαθαίνετε έγκαιρα όλα τα νέα και ανακοινώσεις του σχολείου.
ΝΕΑ
 

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27/10/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των μαθητών που ετοίμασαν την
γιορτή με την επιμέλεια του κ.Γιαννόγκονα.
Το Σάββατο 28/10/2017 το σχολείο συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση του δήμου Κορωπίου.Το τμήμα παρέλασης προετοίμασε η κα Δημητριάδου.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.

Σχ. έτος 2017-18

Προσφορές για 5νθήμερη εκδρομή

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την 5νθήμερη εκδρομή της Γ΄τάξης στη Θεσσαλονίκη, μετά από ενδελεχή έλεγχο, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεσή της στο ταξιδιωτικό γραφείο MANESSIS ως οικονομικά και ποιοτικά η βέλτιστη με την πράξη 3/25-10-2017.

Δείτε όλες τις προσφορές και το πρακτικό.

Σχ. έτος 2016-17

Προσφορές για 4ήμερη εκδρομή στην Κρήτη

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την 4ήμερη εκδρομή μαθητών της α΄και Β΄τάξης στην Κρήτη, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεσή της στο ταξιδιωτικό γραφείο IQ Holidays.

Δείτε όλες τις προσφορές: προσφορά1 , προσφορά2.

 

Σχ. έτος 2016-17

Προσφορές για 5νθήμερη εκδρομή

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την 5νθήμερη εκδρομή της Γ΄τάξης στα Ιωάννινα, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεσή της στο ταξιδιωτικό γραφείο MANESSIS.

Δείτε όλες τις προσφορές.

 

Σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2016- 2018

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 24/10 συστάθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και τους ευχαριστούμε θερμά γιατί ήδη από τις πρώτες ημέρες κατάφεραν να μας εξασφαλίσουν χορηγίες πολύ σημαντικές για τη λειτουργία του σχολείου μας!

Δείτε τη σύνθεση του συμβουλίου.

 

Διαβάστε τις εμπειρίες μαθητριών μας από τη συμμετοχή στη Βουλή των εφήβων και το Ευρωκοινοβούλιο Νέων

 

Ύλη Πανελληνίων 2017

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες 2017.

Εγγραφές νέων φοιτητών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Μηχανογραφικό 2017

Διακρίσεις μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Οι μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν και στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο μαθητής Δημήτριος Ντούνης του Αντωνίου μπήκε 1ος στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώνοντας 19560 μόρια! Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει με το ίδιο ήθος, συνέπεια και αριστεία που τον διέκριναν και στη μαθητική του ζωή! Θερμά συγχαρητήρια!

Η μαθήτρια Αγγελική Δάβαρη του Βασιλείου μπήκε 10η στην Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώνοντας 19082 μόρια! Της ευχόμαστε ότι καλύτερο και στη συνέχεια!

 

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δείτε τα αποτελέσματα με το νέο σύστημα και με το παλαιό σύστημα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλές σπουδές!

Ο μαθητής Κων/νος Ντούνης της Α΄τάξης κατέλαβε την 18η θέση κα η μαθήτρια Σουμαλά Θεοδώρα της Α΄τάξης πήρε έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2016 που διοργάνωσε η Ε.Ε.Χ.

Η μαθήτρια της Β΄τάξης του σχολείου μας Παπαϊωάννου Δανάη, πήρε μέρος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και επιλέγηκε να συμμετάσχει σε διεθνή φόρα, περιφερειακές και εθνικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση σε ποικίλες χώρες της Ευρώπης. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Συμμετοχή στην εκδήλωση της Microsoft "TechforGirls"

Το σχολείο μας προσκλήθηκε από την Microsoft Hellas στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 09/05/2016 ειδικά για μαθήτριες με τίτλο "TechforGirls", σε μια προσπάθειά της να ενδυναμώσει τη θέση των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας. Οι μαθήτριές μας συζήτησαν με επιτυχημένες γυναίκες που διαπρέπουν στο χώρο τις τεχνολογίας και συμμετείχαν σε πολύ ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και φωτογραφίες.

Βίντεο εκδήλωσης

 

 

 

Πρόγραμμα Ενδοσχολικών Προαγωγικών- Απολυτηρίων Εξετάσεων Μαϊου - Ιουνίου 2016

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων.

 

 

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής (Ε.Ε.Φ)

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν δύο μαθητές του σχολείου μας στο φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής. Ο μαθητής Κωνσταντίνος Ντούνης ήρθε 1ος στην Α΄τάξη και ο μαθητής Δημήτριος Ντούνης ήρθε 2ος στην Γ΄τάξη. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χημείας (Ε.Ε.Χ), Γ΄Λυκείου

Ο μαθητής μας Δημήτριος Ντούνης ήρθε 11ος στην Γ΄τάξη.Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Βουλή των Εφήβων

Η μαθήτρια της Β΄τάξης Ντούλα Μπιάνα εκλέχθηκε τακτική έφηβη βουλευτής της Βουλής των Εφήβων για το σχ. έτος 2016-17

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Ο μαθητής της Α΄τάξης του σχολείου μας Σιδηρουργός Λεωνίδας, κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο.

Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους!

Υποδομές 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

Το σχολείο μας πρόσφατα ανανέωσε, μετά από επίμονες προσπάθειες της Διεύθυνσης του Σχολείου, την ανταπόκριση του Δήμου μας και χορηγίες, πολλές από τις υποδομές του με αποτέλεσμα σήμερα να έχει τις καλύτερες υποδομές ανάμεσα στα σχολεία του δήμου μας. Έτσι έχουμε πλέον ένα πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, δύο ανανεωμένα και πλήρως εξοπλισμένα Εργαστήρια Πληροφορικής, 2 διαδραστικούς πίνακες(δωρεά κ. Α. Μαρτίνου), 6 συνολικά αίθουσες που έχουν Η/Υ και βιντεοπροβολέα ή τηλεόραση ή διαδραστικό, μία αίθουσα Αγγλικών και φυσικά τη σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη βοβλιοθήκη μας! Δείτε αναλυτικά φωτογραφίες από τις υποδομές που έχει το σχολείο μας.

 

 
Λειτουργία της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης

Για πρώτη χρονιά φέτος λειτουργεί η σύγχρονη και πλήρως μηχανογραφημένη βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ του σχολείου μας με την εθελοντική εργασία της βιβλιοθηκονόμου Μαρίας Δούζη, την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για τους μαθητές και τους καθηγητές μας, τους αποφοίτους μας και τους γονείς των μαθητών μας εφόσον αποδέχονται τον κανονισμό λειτουργίας της.

Δείτε το ωράριο λειτουργίας της και φωτογραφίες του χώρου

 

Κατασκευή Ποδηλατοστασίου

Μετά από αιτήματα μαθητών μας, η Διεύθυσνη του σχολείου ζήτησε από το δήμο την κατασκευή ενός ποδηλατοστασίου. Η ανταπόκριση του Δήμου ήταν άμεση κι έτσι τώρα οι μαθητές μας μπορούν να σταθμεύουν με ασφάλεια τα ποδήλατά τους μέχρι τη λήξη των μαθημάτων!

 

Μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες» στις 8/4/2016. Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • ενημέρωση από καθηγητές πανεπιστημίου για τη σχολή και τις δυνατότητες που προσφέρει στους φοιτητές της
  • παρακολούθηση πειραμάτων
  • ξενάγηση στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ

Το τμήμα Γαλλικών της Β΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκε στις 18/01/2016 τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη.

 

Στις 16/12/2015 οι μαθητές που παρακολουθούν την ερευνητική εργασία «Ιστορία και τεχνολογική εξέλιξη του κινηματογράφου», παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτη Ώρα Σινεμά». Δείτε φωτογραφίες και πληροφορίες για το πρόγραμμα

 

Ο μαθητής της Α΄τάξης του σχολείου μας Κωνσταντίνος Ντούνης διακρίθηκε στον διαγωνισμό σχ. έτους 2015-16 της ΕΜΕ "Ο Θαλής". Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα επόμενα στάδια του Διαγωνισμού.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας ομόρφυνε και έγινε πιο χρηστική με τις κουρτίνες που έγιναν με τη χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων τους ευχαριστούμε θερμά!

 

Δείτε τη διδακτέα - εξεταστέα ύλη για τη Γ΄Λυκείου 2015-2016.

Σχολικό έτος 2014-2015

Ο μαθητής της Γ΄τάξης του σχολείου μας Πέτρος Ντούνης πήρε ασημένιο μετάλλιο στη 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε την Ταϋλάνδη 4-16 ιουλίαου 2015 και χρυσό μετάλλιο στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στην Αθήνα 3-8 Μαϊου 2015. Του ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον!

Δείτε τα σχετικά δελτία τύπου της ΕΜΕ:

Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα

Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του 1 ου ΓΕΛ Κορωπίου Ντούνης Δημήτριος, αναδείχθηκε αναπληρωτής έφηβος βουλευτής της Κ' Συνόδου του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» .

Η μαθήτρια της Β΄τάξης του 1ου ΓΕΛ Τσόρδα Ελένη έλαβε μέρος στο συνέδριο Εφηβικής Ιατρικής που διοργανώθηκε με τη συμβολή της Congress Travel τον Μάρτιο του 2015. Η εργασία της με τίτλο "Σχολικός Εκφοβισμός : Ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο" επιλέγει παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η μαθήτρια της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Ρίζου Θεανώ έλαβε μέρος στο 31 st National Selection Conference του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα.

Διαβάστε την εμπειρία της.

Ο μαθητής Δημήτριος Ντούνης της Β΄τάξης του σχολείου μας πήρε μέρος στο Διεθνές Φόρουμ του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Διαβάστε την εμπειρία του.

Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

Athens

 

 

 

 

 

 

 

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Υπεύθυνη Ιστότοπου:
Δήμητρα Λέκκα ΠΕ19