14
Μαρ
2018
0

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 21ο Athens MUN

Η ομάδα του προγράμματος MUN (Modal United Nations) του σχολείου μας συμμετείχε με την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Λουδάρου Μαρίας 8 μαθητές και μαθήτριες (Αγγελή Ολυμπία, Δήμου Δημήτριο, Καρβελούτσου Αναστασία-Μαρία, Κιούση Ελένη, Κολλιαδήμα Χριστίνη, Νικολού Καλλιόπη-Μαρία, Ρίζος Φώτιος, Ρούνη Μαρία) στο 21ο Athens MUN που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel από 2 έως και 4 Μαρτίου.

Τι είναι το Model United Nations ;

Το Model United Nations είναι η προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και άλλων πολυμερών οργάνων.

Πως ξεκίνησε το Model United Nations ;

Η προσομοίωση διεθνών οργανισμών είχε ξεκινήσει πριν τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών, όταν μαθητές πραγματοποίησαν μια σειρά από Model League of Nations (Κοινωνίας των Εθνών) στη δεκαετία του ’20. Το πρόγραμμα Model United Nations είναι το πρόγραμμα-διάδοχος αυτού που προηγήθηκε του ίδιου του ΟΗΕ.

Ποιοι συμμετέχουν στο Model United Nations ;

Η δημοτικότητα του Model United Nations συνεχίζει να αυξάνεται. Σήμερα περισσότεροι από 400000 μαθητές και φοιτητές σε όλον τον κόσμο συμμετάσχουν σε Model United Nations. Πολλοί από τους σημερινούς ηγέτες στον νομικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, έχουν συμμετάσχει σε Model United Nations.

Τι είναι η Διάσκεψη Model United Nations ;

Κάποια Model United Nations πραγματοποιούνται στη σχολική τάξη ενώ άλλες σε όλο το σχολείο. Κάποια άλλα είναι περιφερειακά, εθνικά, ή ακόμη και διεθνή. Τα διεθνή ονομάζονται διασκέψεις, είναι πολύ μεγαλύτερα, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα έχουν συμμετάσχει σε διασκέψεις Model United Nations σε όλο τον κόσμο από την εποχή που οι διασκέψεις έγιναν δημοφιλείς πριν από πενήντα χρόνια. Σήμερα περισσότερες από 400 διασκέψεις πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 35 χώρες. Μια διάσκεψη μπορεί να έχει από 30 έως 2000 συμμετέχοντες.

Η εμπειρία των μαθητών/τριών μας από τη συμμετοχή τους στο MUN αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία. Αλλά ας αφήσουμε τα ίδια τα παιδιά να μιλήσουν:

“Και οι οκτώ μαθητές που λάβαμε μέρος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ομολογούμε πως ήταν μία μοναδική εμπειρία και ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με παιδιά από όλο τον κόσμο. Ευαισθητοποιηθήκαμε με την θέση της κάθε εκπροσωπούμενης χώρας σε θέματα παγκόσμιας βαρύτητας όπως η τρομοκρατία, ο αφοπλισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η συμμετοχή μας στο συνέδριο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε πλέον γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Υπήρξε μεγάλη προθυμία από την πλευρά των νέων ανθρώπων για την λήψη αποφάσεων που θα αλλάξουν καθοριστικά την ζωή όλων μας. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ και ιδιαίτερα τον Διευθυντή, κ. Καψούρη Γεώργιο, που μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα και ενθάρρυνε τη συμμετοχή μας, καθώς και την κα Λουδάρου Μαρία που ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μας. Και ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία”.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας και οι υπεύθυνοι του προγράμματος, κ. Λουδάρου Μαρία, κ. Παπαχρήστου Μαρία και κ. Καψούρης Γεώργιος, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τους μαθητές/τριές μας που συμμετείχαν με άψογο τρόπο στο 21o MUN Athens εκπροσωπώντας επάξια στο σχολείο μας!

 

Αρέσει σε %d bloggers: