Το σχολείο μας είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει από τη Δευτέρα 19/3 έως και την Παρασκευή 23/3/2018 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Let’s Meet in the Cultural and Spiritual Places” 25 εκπαιδευτικούς και μαθητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ιταλία (περιοχή Νάπολης), την Ισπανία (περιοχή Κόρντοβας) και Τουρκία (περιοχή Τραπεζούντας). Οι επισκέπτες μας είχαν τη δυνατότητα συνοδευόμενοι από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα του Κορωπίου, στο Σούνιο, το Λαύριο, την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Πλάκα, το Θησείο, το Σύνταγμα, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν πλήθος παρουσιάσεων εργασιών, όπως 1) Κοινές λέξεις μεταξύ ελληνικής, λατινικής και τούρκικης γλώσσας, 2) Μεταλλεία Λαυρίου και ο Ιταλός μηχανικός Σερπιέρι, 3) Federico Garcia Lorca, 4) Aben Hazsm, 5) Αναδρομή στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, 6) Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, 7) Κοινά ήθη και έθιμα, 8) Παραδοσιακοί χοροί.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος, την Παρασκευή 23/3/2108, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μαγείρεψαν και γεύτηκαν φαγητά της κοινής παραδοσιακής μεσογειακής μας κουζίνας και παρακολούθησαν την εργασία για τη μεσογειακή διατροφή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Γεωργάκης καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου.

 

Ακολούθησε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο Δημαρχείο, όπου οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί από το Δήμαρχο κ. Κιούση και την επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Μιχαιρίνα  και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι στο τέλος ενώθηκαν σε ένα μεγάλο κύκλο. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κιούση καθώς και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.

 

 

Η γενικότερη εντύπωση που αποκόμισαν οι φιλοξενούμενοί μας ήταν άριστη, ενώ και τα παιδιά που συμμετείχαν δήλωσαν ότι βίωσαν μια μοναδική εμπειρία δημιουργώντας φιλίες με παιδιά από άλλες χώρες. Η οργάνωση του προγράμματος ήταν τέλεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες που διοργάνωσαν το πρόγραμμα και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις, ήτοι στις κ. κ. Γαριλίδου, Λέκκα, Μυτάκη, Υφαντή, Μουντζούρη, Γιαννούλη Γουρνά, Λουδάρου.

Είναι αλήθεια πως τέτοιου είδους προγράμματα και διοργανώσεις προάγουν την Εκπαίδευση και την αναβαθμίζουν δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και συμβάλλοντας στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ των σχολείων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης…