9
Μάι
2019
0

Συμμετοχή του σχολείου μας στην 39η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου Δήμητρα Γαρδίκη και Πάμελα Μπόρα στο  σχολικό κτίριο Ζενέτου, στην 39η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Από τις 19 έως τις 22 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο σχολικό κτίριο Ζενέτου (Στρογγυλό) η 39η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που απασχόλησε 120 μαθητές/ριες Λυκείου από την Αττική αλλά και την περιφέρεια, καθώς και μια ομάδα 60 νέων που προέρχονται από όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και οι μαθήτριές μας: Δήμητρα Γαρδίκη του Α1 και Πάμελα Μπόρα του Β3.

Η Δήμητρα Γαρδίκη συμμετείχε δυναμικά στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα:

«Σε μια εσωτερική αγορά με ελεύθερη κυκλοφορία οι πιο ανεπτυγμένες χώρες  αναπτύσσονται εις βάρος των φτωχότερων κρατών μελών. Πώς μπορεί η ΕΕ να διαφυλάξει την ελευθερία κινήσεων και  ταυτόχρονα να αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου από τα ασθενέστερα κράτη.(«διαρροή εγκεφάλων»).» Οι ιδέες και οι προτάσεις της αποτέλεσαν σταθμό στην λήψη αποφάσεων.

Καθοριστική ήταν και η συμμετοχή της Πάμελα Μπόρα στην  Επιτροπή Οργανωμένου εγκλήματος, Διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Με θέμα: «Ποιά περαιτέρω μέτρα πρέπει  να λάβει η ΕΕ μέχρι το 2020 για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου εγκλήματος.

Στρατηγική για τα ναρκωτικά, προκειμένου να βοηθηθούν τα κράτη μέλη στην καταπολέμησή τους.»

 

Η βασική θεματική πάνω στην οποία  βασίστηκαν οι συζητήσεις των 10 επιτροπών ήταν: «Απασχόληση των νέων στην Ευρώπη – Εξασφαλίζοντας αποτελεσματική υποδομή προς ίσες και επαρκείς ευκαιρίες».

Με τα προβλήματα στην αγορά εργασίας να απασχολούν τους νέους όσο ποτέ άλλοτε, η συνδιάσκεψη στόχευε στην ανάμειξη και ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με διάφορες πτυχές του προβλήματος της ανεργίας των νέων, καθώς και στην εύρεση μέτρων που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

Οι μαθητές/ριες είχαν  τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε συζητήσεις που προσομοίωναν τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσέφεραν  ιδέες και λύσεις σε προβλήματα που τους αφορούν , μιας και εκείνοι αποτελούν το μελλοντικό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης.

                                                                           Συγχαρητήρια!