16 μαθητές και 2 καθηγήτριες του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου ταξίδεψαν στο Ρόοζενταλ της Ολλανδίας από 16/11/2019 μέχρι 22/11/2019 προσκεκλημένοι του σχολείου Jan Tinbergen College για το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+ με τίτλο “International Debating.

Βασικό θέμα της ανταλλαγής ήταν οι μαθητές μας να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις με τους μαθητές του Ολλανδικού σχολείου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις κλιματικές αλλαγές και να μάθουν να κατανοούν τη θέση του άλλου μέσω μιας ανοικτής συζήτησης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εργαστήρια επιχειρηματολογίας, επίσκεψη στο Ολλανδικό κοινοβούλιο και μια τελική διάσκεψη αγώνων επιχειρηματολογίας στην οποία οι μαθητές μας διακρίθηκαν στην ικανότητά τους να εκφράζουν την άποψή τους με επιχειρήματα στα Αγγλικά. Επιπλέον οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ολλανδικό τρόπο ζωής αφού φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες. Φυσικά έμφαση δόθηκε και στον πολιτισμό με επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Άμστερνταμ και την Χάγη. Η παραμονή μας ολοκληρώθηκε με μια συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων και των γονέων και τη συμμετοχή όλων σε ένα κουίζ γνώσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο με τη φιλοξενία των Ολλανδών μαθητών σε οικογένειες μαθητών μας.

Φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε στη σελίδα :

https://www.facebook.com/1o-GEL-Koropiou-Erasmus-KA1-και-ΚΑ2-179355539141110/