1
Οκτ
2020
0

ΦΕΚ τηλετάξεων σε σχολεία που παρεμποδίζεται η λειτουργία

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το ΦΕΚ λειτουργίας τηλετάξεων σε σχολεία που παρεμποδίζεται η λειτουργία τους και επισυνάπτουμε και το πρόγραμμα ανά τμήμα των τηλετάξεων για αύριο 2/10/2020 στην περίπτωση που το σχολείο βρίσκεται υπό κατάληψη.

Σας ενημερώνουμε επίσης για τα κάτωθι, όπως μας διαβιβάστηκαν:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2.       Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3.       Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4.       Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Αρέσει σε %d bloggers: