Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + κινητικότητας μεταξύ σχολείων Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τίτλο «Antibullying and Antidiscrimination» το σχολείο μας φιλοξένησε καθηγητές και μαθητές από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ισλανδία και την Τουρκία.

Οι καθηγητές και οι μαθητές συμμετείχαν σε εργασίες που αφορούσαν το θέμα του Bullying. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν φιλίες με τους ξένους μαθητές και μαθήτριες. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες πολλές. Παράλληλα οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας όπως τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ακρόπολης, το Σούνιο, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο, το μουσείο Βορρέ, τα Βυζαντινά εκκλησάκια της περιοχής μας, καθώς και ένα ελαιοτριβείο όπου παρακολούθησαν την παραγωγή λαδιού. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος ομάδες μαθητών του σχολείου μας θα επισκεφθούν τον Μάρτιο την Πολωνία, τον Απρίλιο την Τουρκία και τον Μάιο την Ισλανδία.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κορωπίου και στην Σχολική Επιτροπή για την ηθική και υλική βοήθεια που παρείχαν στο 1ο ΓΕΛ Κορωπίου ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus + και οι φιλοξενούμενοι μας να αναχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω φορείς για την προσφορά τους σε διάφορα προϊόντα που βοήθησαν στην καλή οργάνωση και διεκπεραίωση αυτού του προγράμματος .

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

Μουσείο Βορρέ

Χαλκιαδάκης εταιρεία φιαλιδίων

Σκλαβενίτης supermarket

Γαλαξίας super market

My market super market

Kουτρουμπίνης αρτοποιείο

Σουρλαντζής ζαχαροπλαστείο

Σιβιτανίδειος Σχολή

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Αντεμισάρης φυτώρια

Οι υπεύθυνες για τα προγράμματα Erasmus + καθηγήτριες

Ειρήνη Γαριλίδου

Δήμητρα Λέκκα