Ο λόγος για την ομάδα χάντμπολ των αγοριών του σχολείου μας η οποία μας έκανε περήφανους όχι μόνο για το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην Α΄ φάση των αγώνων και να στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα στην Ανατολική Αττική (!!!), αλλά κυρίως για την προσπάθειά τους στη συνέχεια των αγώνων.

Την Τρίτη 13/2/2018 η ομάδα μας βρέθηκε στο γήπεδο του Εσπέρου για να αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από την Α΄ Αθήνας επί της οποίας επικράτησε με σκορ 25-16!!!

Ο επόμενος αγώνας ήταν και ο πιο συναρπαστικός. Οι αθλητές-μαθητές μας καθοδηγούμενοι από το γυμναστή μας κ. Μπελτσίδη και τη συμπαράσταση μαθητών μας, οι οποίοι βρέθηκαν στο “Παπασιδέρειο” για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των συμμαθητών τους, αγωνίστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικώντας τη νίκη με αξιώσεις απέναντι στην ομάδα του Λυκείου Καματερού.

Ο αγώνας ήταν πραγματικά συναρπαστικός. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας πίσω στο σκορ με 15-11, αλλά στο δεύτερο ανέκαμψε και προηγήθηκε επανηλειμμένα. Ωστόσο οι αντίπαλοι, έχοντας και το πλεονέκτημα ότι ηλικιακά ήταν μεγαλύτεροι από τους παίκτες μας, αφού ήταν παιδιά της Γ Λυκείου, ενώ η πλειονότητα των δικών μας παικτών είναι παιδιά της Α΄ Λυκείου, επικράτησαν τελικά με 30-27!!!

Ωστόσο, η ομάδα του σχολείου μας έκανε να φουσκώσουμε από υπερηφάνεια για την αγωνιστικότητα και το υψηλό ήθος που επέδειξαν οι μαθητές μας στη διάρκεια όλων των αγώνων εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η ομάδα, η οποία προετοιμάζεται και από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές του αθλήματος στο σύλλογο “Γ. Σ. Παπασιδέρης”, έχει όλο το μέλλον μπροστά της να διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια και το Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε πολύ και τον προαναφερόμενο αθλητικό σύλλογο για την πολύτιμη βοήθειά του!

Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε και στην ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του σχολείου, η οποία κατάφερε στον πρώτο της αγώνα να επικρατήσει έναντι της αντίστοιχης ομάδας του 3ου Λυκείου Κορωπίου με σκορ 2-1!!! Μπράβο λοιπόν και στις μαθήτριές μας, οι οποίες κατάφεραν να ανατρέψουν το αρχικό 0-1 στα σετ και να επικρατήσουν τελικά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση!!!