12
Νοέ
2021
0

Το κρίκετ στα σχολεία του Κορωπίου

Την Τετάρτη 03/11 και την Πέμπτη 04/11 στα πλαίσια των σχολικών περιπάτων του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου και του 1ου ΕΠΑΛ Κορωπίου διεξήχθησαν αγώνες κρίκετ μεταξύ των μαθητών των Σχολείων στο αθλητικό κέντρο Παπασιδέρη στο Κορωπί . 

Το Κρίκετ είναι σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα με εξαίρεση την Κέρκυρα που έχει ισχυρή παράδοση ενώ είναι άθλημα πολύ δημοφιλές σε χώρες όπως στην Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές.

Πολλοί μαθητές σχολείων της Ανατολικής Αττικής με καταγωγή από τις παραπάνω χώρες γνωρίζουν και παίζουν κρίκετ με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό και το διαδίδουν στους συμμαθητές τους.

Ήταν μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός τόσο των μαθητών όσο και των γυμναστών των σχολείων κας Βελέντζα και κου Μπελτσιδη όσο και των εκπαιδευτικών των σχολείων που παρακολούθησαν και απόλαυσαν τους αγώνες.

Με τον αγώνα κρίκετ δόθηκε η ευκαιρία της ανάδειξης και αναγνώρισης  ιδιαίτερων ικανοτήτων και χαρακτηριστικών των μαθητών μας και της συμπερίληψης.  Το άθλημα του Κρίκετ έχει την σημασία του στην συμπεριληπτική εκπαίδευση και τις καλές  πρακτικές  τόσο για τα σχολεία μας όσο και για την τοπική κοινωνία.

Συνάντηση Συνεργασίας για το Σχολικό Κρίκετ Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2021 

Τα σχολεία 1ο ΓΕΛ Κορωπίου,  1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου  και   1ο  Γυμνάσιο Κορωπίου με πρωτοβουλία του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων Ανατολικής Αττικής –  ΥΠΑΙΘ κ. Αντωνίου Μαρμαρινου  συναντήθηκαν την Παρασκευή 05/11 στο 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, υπό την φιλοξενία του Διευθυντή κ. Καψούρη και του εκπαιδευτικού του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Κρωπίας, κ. Κιούση,  με την Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Κορωπίου κα Μπαγλαντζή, με τον Πρόεδρο  της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Κρίκετ κ. Κατσώρα, τον προπονητή του κρίκετ κ.  Πρίγγα τόσο για την διοργάνωση μαθητικών και διασυλλογικών αγώνων, στα πλαίσια των Δήμων Κορωπίου και Παιανίας, όσο και για παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και προπονήσεων. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παιανίας κα. Ανδρέου, οι Γυμναστές των παραπάνω σχολείων κα  Βελέντζα και κος  Μπελτσίδης και πολλοί μαθητές που παίζουν και ενδιαφέρονται να παίξουν Κρίκετ. Στη συγκεκριμένη συνάντηση υπήρξε το αίτημα παρότρυνση από τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου και τον γυμναστή του σχολείου, κ. Μπελτσίδη,  προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ενταχθεί το άθλημα στους μαθητικούς αγώνες που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ.