Σήμερα Παρασκευή 24-3-2023 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος του εθνοαπελευθερωτικού μας αγώνα του 1821 με ιδιαίτερο τρόπο. Ομάδα παιδιών του σχολείου, τα οποία συντόνισε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Υφαντή Αικατερίνη, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της γιορτής στην Πολιορκία και την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Στο τέλος της γιορτής ο κ. Πρόφης Γιάννης – εικαστικός, ποιητής, συγγραφέας και λαογράφος – αναφέρθηκε στη νικηφόρα μάχη του Θήτη, η οποία διεξήχθη μεταξύ ντόπιων Κορωπιωτών και Λιοπεσιωτών κατοίκων εναντίον στρατευμάτων του Κιουταχή στις 8 Ιουλίου του 1826 και κατά την προσπάθεια φυγής του ντόπιου πληθυσμού προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να γλιτώσουν τη βάρβαρη συμπεριφορά των στρατευμάτων του Κιουταχή που λυμαίνονταν την Ανατολική Αττική στη διάρκεια της πολιορκίας της Ακρόπολης της Αθήνας. Ο κ. Πρόφης μάλιστα μας παρουσίασε τον πίνακα, τον οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος με θέμα τη μάχη του Θήτη, προχωρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο σε ένα πολύ παραστατικό μάθημα τοπικής ιστορίας. Ήταν πραγματικά μια μοναδική για όλους τους παρευρισκόμενους – μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς – εμπειρία μέσω ενός μαθήματος τοπικής ιστορίας για την οποία μπορούμε να είμαστε διπλά περήφανοι.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Πρόφη και όλους τους συντελεστές της γιορτής.

Να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας επίσης στον κ. Πρόφη που δώρισε τον προαναφερόμενο πίνακα στο Δήμο Κρωπίας, ο οποίος φρόντισε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επιμέλεια του κ. Κιούση Θωμά, Προέδρου της Επιτροπής, να ανατυπώσει σε αντίγραφα τον πίνακα, ένα από τα οποία κοσμεί ήδη το σχολείο μας.