Την Τρίτη 11/12/2018 το σχολείο μας συμμετείχε με τα τμήματα Α3 και Α4 στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σ.Κ.Ε.Π. με τον τίτλο “Αποτυπώματα”,  μια δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία το οποίο έλαβε χώρα στους χώρους του Μουσείου Βορρέ στην Παιανία.

      

Ο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο   επιδιώκει “μια Κοινωνία για Όλους” και “την  κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία, στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων & ευκαιριών“, οραματίζεται “μια κοινωνία μέσα στην οποία όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι” και στοχεύει α) στην  “άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού” και β)  στην “κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρία“.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σ.Κ.Ε.Π. πραγματοποιεί βιωματικά προγράμματα στα σχολεία ή με τα σχολεία, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε στο Ζάππειο μέγαρο υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με το ίδρυμα “Ελπίδα” το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με τίτλο “Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία “

 

Με την άφιξη τους στο Μουσείο Βορρέ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν από τους συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. για το πρόγραμμα, ακολούθησαν τα εικαστικά εργαστήρια στα οποία οι μαθητές/τριές μας συνεργάστηκαν με παιδιά με ειδικές ανάγκες, έπαιξαν μαζί τους Bocce και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου.

Οι μαθητές/τριές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το πέρας της εκδήλωσης με την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν τον κόσμο των Αμεα, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν μέσα από κοινές δράσεις το διαφορετικό.

Ευχαριστούμε πολύ το σωματείο Σ.Κ.Ε.Π. για την πρόσκληση που απηύθυνε στο σχολείο μας που έδωσε την ευκαιρία έτσι στους μαθητές/τριές  μας να βιώσουν τη διαφορετικότητα, να συνυπάρξουν να συνδημιουργήσουν και να παίξουν παρέα με παιδιά Αμεα και έτσι να αποδεχθούν τελικά τη διαφορετικότητα που εκφράζουν.