13
Φεβ
2020
0

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση “Αποτυπώματα” του ΣΚΕΠ

Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο τμήματα, το Α3 και το Α4 στο πρόγραμμα “Αποτυπώματα”, το οποίο υλοποιήθηκε στο μουσείο Βορρέ από τον ΣΚΕΠ, Τρίτη 11/2/2020.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους “έχοντας ως όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, εστιάζει στην κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία και γενικότερα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Από το 2008 υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, στοχεύοντας στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας απέναντι στη διαφορετικότητα. Με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το σύνολο της κοινωνίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας στην υλοποίηση καινοτόμων & εμπεριστατωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία, στηρίζει ενεργά τη διαδικασία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”.

Στο πλαίσιο αυτό τα “Αποτυπώματα” συγκέντρωσαν και φέτος στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Μουσείου Βορρέ παιδιά από διάφορα σχολεία, δημόσια, ιδιωτικά και ειδικά και το πρόγραμμα στο οποίο αυτά συμμετείχαν είχε δυο άξονες: α) συνάντηση και συζήτηση με συνεργάτες του Συνδέσμου, Αμεα οι ίδιοι, με τους οποίους πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση που επικεντρώθηκε στην εμπειρία της αναπηρίας και στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Οι ομιλητές-εμψυχωτές, ο Παναγιώτης, ο Στέφανος, η Δήμητρα, ο Βαγγέλης και ο Κωνσταντίνος, κέρδισαν τα παιδιά με την άνεση και το χιούμορ τους, δίνοντάς τους μια άλλη οπτική για το θέμα της αναπηρίας, ευαισθητοποιώντας τους μαθητές και προσφέροντάς τους μια εντελώς νέα οπτική για το σπουδαίο αυτό κοινωνικό θέμα. Στην ανατροφοδότηση που υπήρξε σχετικά με την εκδήλωση τα λόγια των μαθητριών και των μαθητών μας ήταν ενθουσιώδη, με χαρακτηριστική τη ρήση ότι τα “Αποτυπώματα” ήταν η πιο σημαντική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ποτέ.

Ακολούθησε η δημιουργική συνύπαρξη των μαθητριών και των μαθητών μας με παιδιά από ειδικά σχολεία με τα οποία συνέπραξαν ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας καλλιτεχνικά έργα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τα παιδιά συνομίλησαν, γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι.

Δημόσια ευχαριστούμε το ΣΚΕΠ για τη δυνατότητα που έδωσε στις μαθήτριες και τους μαθητές μας να βιώσουν αυτή τη θαυμάσια εμπειρία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Αποτυπώματα” ευελπιστώντας στη συνέχιση της συνεργασίας μας με τον εν λόγω Σύνδεσμο

Αρέσει σε %d bloggers: