17
Δεκ
2018
0

Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-)

 

Το 1ο Λύκειο Κορωπίου συμμετέχει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece (ΣΕΝ-JA) το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας του σχολικού έτους 2018-19.

Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε το 1919 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στον κόσμο με συμμετοχή πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών σε 122 χώρες σε ετήσια βάση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Στο Σχολείο μας υλοποιείται το Πρόγραμμα ως συνέχεια της προσπάθειας των (πρώην) μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου και τον οργανισμό τους “Topic.ko”. Επέδειξαν ιδιαίτερη δυναμικότητα και όρεξη και εφέτος (ευρισκόμενοι πλέον στο Λύκειο) να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν με μία καινούργια επιχειρηματική ιδέα ανταγωνιζόμενοι τα περίπου 160 σχολεία πανελλαδικά τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και προχωράει με γοργούς ρυθμούς καθώς έχει ήδη να επιδείξει μια καινοτόμο ιδέα στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας και της κοινωνικής καινοτομίας όπως αυτές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

Το Σχολείο μας συμμετέχει ήδη σε όλες τις ενέργειες διάχυσης του ΣΕΝ-JA όπως η συνάντηση ενημέρωσης εκπαιδευτικών εθελοντών στις 12/12/2018. Δείτε παρακάτω

Το 1ο Λύκειο Κορωπίου συμμετέχει για την σχολική χρονιά 2018