Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Υφαντή Γεωργία-Μαρία, του Β4, η οποία λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πληθώρα μαθητών και μαθητριών στην Αν. Αττική και γι΄αυτό το λόγο θα ταξιδέψει στις 31/1/2019 μαζί με άλλους 23 μαθητές και μαθήτριες από την Αν. Αττική στο Στρασβούργο της Γαλλίας προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του συγκεκριμένου προγράμματος με τη συνοδεία εκπαιδευτικών της περιφέρειας μας.

Το Euroscola προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επιτρέποντας στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μάθουν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με το να το δοκιμάσουν από πρώτο χέρι.

Οι μαθητές από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ επιλέγονται για να γίνουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία ημέρα. 

Λαμβάνουν τον λόγο στην Ολομέλεια και στις συνεδριάσεις των επιτροπών για να συζητήσουν και να ψηφίσουν σχετικά με τα ψηφίσματα σχετικά με τις τρέχουσες υποθέσεις, ασκώντας παράλληλα τις γλωσσικές δεξιότητές τους και κάνοντας τους φίλους τους με συμμαθητές τους από όλη την Ευρώπη.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν σχόλια σχετικά με τις δικές τους πρακτικές και εμπειρίες στην τάξη.