10
Νοέ
2017
0

Εκδήλωση Σ.Κ.Ε.Π. για την Α’ Λυκείου 6/11/2017

Τη Δευτέρα 6-11-2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση στο θέμα των Α.Μ.Ε.Α. σε συνεργασία  με το Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και Νέους).

 

 

Ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών στοχεύοντας ιδιαίτερα στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού.

Η εκδήλωση αφορούσε την Α΄ Λυκείου και πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς ο Παναγιώτης και ο Κωνσταντίνος, Α.Μ.Ε.Α. οι ίδιοι, κέρδισαν τα παιδιά από την πρώτη στιγμή. Μετέφεραν τις εμπειρίες τους και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών δημιουργώντας ένα περιβάλλον εποικοδομητικής συζήτησης.

Οι μαθητές/ τριες του σχολείου ενθουσιάστηκαν από το περιεχόμενο της εκδήλωσης οποία θα επαναληφθεί για τη Β’ και Γ’ τάξη το Φεβρουάριο του 2018.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Κρητικού (πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π.), στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π., η διαχειρίστρια δωρεών του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Μπέντζαμιν και φοιτητές της Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Ευχαριστούμε θερμότατα το Σ.Κ.Ε.Π. για τη φοβερή εμπειρία που προσέφερε στην Εκπαιδευτική μας Κοινότητα.