18
Μαρ
2019
0

Συμμετοχή του σχολείου μας στο MUN Athens

Το σχολείο μας εκπροσωπούμενο από 8 μαθήτριες της Α και Β τάξης του σχολείου μας συμμετείχε στις εργασίες του MUN Athens, το οποίο και πραγματοποιήθηκε από Παρασκευή 15-3-2019 έως και Κυριακή 17-3-2019 στις εγκαταστάσεις κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (επίσης γνωστό ως «Μοντέλο UN» ή απλά “MUN”) είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο – προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Ο.Η.Ε. Σε αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές ή φοιτητές αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή “ψηφισμάτων”. Η θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι «η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται».

Η παρουσία των μαθητριών του σχολείου μας στην όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμμετείχαν με προτάσεις και παρεμβάσεις τους από τις ομάδες προετοιμασίας των προτάσεων έως και την τελική παρουσίαση!

Αρέσει σε %d bloggers: