Τα καταφέραμε και φέτος! Διοργανώσαμε το 2ο κατά σειρά Διαπολιτισμικό μας Φεστιβάλ!

Γηγενείς μαθήτριες και μαθητές, παιδιά με καταγωγή από την Αλβανία, την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σερβία, την Κίνα, τη Σρι Λάνκα, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Αυστραλία… συνυπήρξαν σ’ έναν δημιουργικό οίστρο χορών, τραγουδιών, ποιημάτων απ’ όλες τις χώρες και τοιχογραφιών που κοσμούν το σχολειό μας…

Τα παιδιά μας μεγαλούργησαν υπό την καθοδήγηση εμπνευσμένων εκπαιδευτικών. Πάνω απ’ όλα όμως χάρηκαν τη συνεργασία και την ώσμωση υπό το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας.

Οι προσκεκλημένοι μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων, ακουσμάτων και γεύσεων. Για μας τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που το λειτούργημα του εκπαιδευτικού προσφέρει απλόχερα στους μετέχοντες την άρρητη ευτυχία!

Ποιο όμως ήταν το νόημα της φετινής μας εκδήλωσης; Η συναδέρφωση των λαών, η ανθρωπιά και ο πλούτος της διαπολιτισμικής συνάντησης.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος Κρωπίας, κ. Κιούσης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου μας και αξιόλογος συνάδερφος κ. Κιούσης Θωμάς, η Υπεύθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου μας κ. Κοτζιά Κάλλια, εκπρόσωποι πρεσβειών από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, οι Διευθυντές του 2ου και του 3ου Λυκείου Κορωπίου, κ. κ. Καλπίας Ευάγγελος και Βενετσάνος Εμμανουήλ, συνάδερφοι από τα όμορα σχολεία καθώς και πολλοί γονείς και συγγενείς των παιδιών μας.

Την εκδήλωση κάλυψε η ΕΡΤ καθώς και τοπικά μέσα ενημέρωσης…