Την Πέμπτη 20-02-2020 μαθήτριες και μαθητές του τμήματος Α4 είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο και να εντρυφήσουν στις τεχνικές της κινηματογράφησης και του ντοκιμαντέρ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος “Διαφορετικότητα και συνύπαρξη, το οποίο λαμβάνει χώρα στο σχολείο μας υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ. Κυργώτα Βικτώριας, ΠΕ02, και Καψούρη Γεωργίου, ΠΕ02.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με στελέχη του “ΚΑΡΠΟΥ” και συγκεκριμένα την κ. Λεωνίδα Μαρία, σκηνοθέτιδα και τους συνεργάτες της και να ασχοληθούν με θέματα κινηματογράφησης προχωρώντας μάλιστα και σε πρακτικές εφαρμογές.

Ο Καρπός δημιουργεί δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με βασικά τoυ εργαλεία την εικόνα και τον ήχο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, την τηλεόραση, την αφήγηση. Οργανώνει σεμινάρια εκπαιδευτικών, σχεδιάζει εκπαιδευτικό υλικό και εργαστήρια που εξοικειώνουν τους νέους με τη δημιουργική χρήση των μέσων επικοινωνίας και όλων των μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης.

Στόχος της όλης ενέργειας είναι η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με το προαναφερόμενο θέμα , το οποίο θα αξιοιποιηθεί στο πλαίσιο συνεργασιών του σχολείου μας τόσο με τον Καρπό όσο και με το ελληνικό τμήμα της Action aid.